Pécsi Tavaszi Fesztivál Vásárlás A Cognac feldobja a hangulatot

A Cognac feldobja a hangulatot


cognac

A tölgyfahordóban érlelt francia konyak világszerte nagy népszerűségnek örvend, ami egyáltalán nem véletlen. A Cognac eredetvédelme, többek között az Európai Unióra és az Amerikai Egyesült Államokra is kiterjed. Érdemes megemlíteni, hogy az előállítási módja már 300 éve változatlan.

A kétszeres lepárlás rézüstben megy végbe. Az érlelési idő nem kevesebb, mint 2 év. Azoknak a boroknak a listája igencsak szűk, amelyek megfelelnek a készítési folyamathoz.

A lepárlás eredménye 70 %-os alkoholtartalmú színtelen szesz, amit 40 %-ra hígítanak desztillált víz felhasználásával. A Cognac tökéletes választás baráti összejövetelek és különböző események alkalmával, évszaktól függetlenül. A fogyasztása leginkább étkezés után ajánlott, hiszen ekkor nyújtja a legteljesebb élményt.

Egyesek tisztán, mások jéggel vagy aperitifként kedvelik. Szakértők szerint, jéggel való fogyasztás esetén fiatalabb évjáratú palackot érdemes választani. A VS, a VSOP és az XO jelöléssel ellátott Cognac lehetőleg tisztán kerüljön a pohárba.