Pécsi Tavaszi Fesztivál Szolgáltatás A francia bulldog igazi kis öleb

A francia bulldog igazi kis öleb


francia bulldog

Mindenkinek szüksége van a megfelelő társaságra, de bármennyire rosszul hangzik, gyakran előfordul, hogy ez nem egy másik személy, hanem inkább valamilyen házi kedvenc. Az emberek hajlamosak szoros érzelmi viszonyt kialakítani a különféle négylábúakkal. Ezzel semmilyen probléma sincs, csak arra kell figyelni, hogy mindenki megtalálja a hozzá leginkább illő karaktert.

A francia bulldog személyisége többet árul el, mint megjelenése. A felfelé álló denevérfülek és az egyedi pofa szerkezete elsőre azt a megállapítást válthatja ki, mennyire ronda. Ez a megszokott sztereotip hozzáállás, ami gyorsan elpárolog, ha csak néhány percet eltöltünk a francia bulldog társaságában. Egy édes pofa valójában, akivel öröm játszani és sok élményt gyűjteni. Gyorsan igazi családtaggá fogadjuk majd.

Az ibizai kopó keveset változott az évszázadok során

Vannak olyan állatfajták, amiknél jóformán megáll az idő kereke. Az ibizai kopó pontosan beletartozik ebbe a körbe. Voltaképpen a körvonalai ugyanazt a kiállást mutatják, mint amit a piramisok falára vésett hieroglifák adnak vissza. Innen sejthető, hogy hol volt az őshazájuk. Természetesen, a pontos evolúciós útját feltárni korántsem egyszerű.

Minek bolygatnánk a múltat, amikor a jelenben is van esélyünk közelebbről megismerkedni a képességeivel?! Az ibizai kopó kitűnő társ azoknak, akik nagy hellyel rendelkeznek a tartásához. Rengeteg energia szorult ebbe a négylábúba és rendkívüli intelligenciáról tesz tanúbizonyságot. Könnyen talál magának elfoglaltságot, ami olykor bosszantó, így megéri inkább különféle feladatok elé állítani állandó jelleggel.

Kiállásában is elragadó a szibériai husky

Több olyan kutyafajta van, amelyiket már messziről megismer bárki. A szibériai husky jóformán összetéveszthetetlen, az egyedi megjelenéséből adódóan. Leginkább a vadonélő farkasokra hasonlít, de szinte semmit sem hordoz azok vad jelleméből.

Amennyiben sikerül összefutnunk vele egy kies tájon vagy az utcán, felesleges megriadni, hiszen még az idegenekkel szemben is barátságos. Jó eséllyel megszagol bennünket, majd odébb áll. Ebből már érezhető, hogy a szibériai husky kevésbé a házőrző típusok közé tartozik. Szépségén túl, a hazájában haszonállatként tartották. A szánhúzás igazi mestere, amibe mindent belead.

A vadászathoz kiváló angol pointer

Az angol pointer megnevezésben ott rejlik az állat ösztönös viselkedésének egyik kulcsfontosságú jellemzője. A point a mutatásra utal. Ebből már sejthető, hogy vérbeli vadászról van szó, aki sok türelemmel és kitartással rendelkezik. Remekül tud rejtőzködni, majd hirtelen felzavarja az állatokat, ezzel megkönnyítve a gazdája dolgát.

Ősi ösztöneit ritkán nyomja el, ezért fontos vele sokat törődni. Jobb olyan környezetben tartani, ahol kevés jószágot tud zsákmánynak nézni. Ilyen formában, a baromfiudvar nem a legideálisabb hely, mert annak csúnya vége lesz. Gyorsan tanul, ezért igényli a különféle feladatokat, amelyekben az elméjét kamatoztatni tudja. Az ügyességi versenyek rendszeres jelenlévője, amit önfeledt játéknak fog fel. Hasonló temperamentumú gazdát igényel.