Pécsi Tavaszi Fesztivál Webshop A Gin rövid története

A Gin rövid története


gin

Ezt a kiváló italt az egész világon ismerik és előszeretettel fogyasztják. A Gin napjainkban az egyik legközkedveltebb koktélitalnak számít, de akár önmagában is fogyasztható. Tudni kell vele kapcsolatban, hogy boróka felhasználásával készül. Története egészen a XIII. századig vezethető vissza. Akkoriban Genever néven ismerték, igaz sok mindenben különbözött a manapság közismert változatától.

Abban az időben úgy készült, hogy a malátabort desztillálták egészen addig, amíg az 50 százalékos alkoholtartalmat elérte. Nem volt önmagában fogyasztható, ezért gyógynövényeket és különböző fűszereket adtak hozzá. Napjainkban, hazánkban és egész Európában a Gin és Tonic keveréke óriási népszerűségnek örvend.

Bármilyen alkalomról is legyen szó, ez a remek ital megállja a helyét. Rövid idő alatt elkészíthető, ráadásul nincs szükség túl sok és nehezen beszerezhető hozzávalóra. A jó minőségű változat íze karakteres, ezért javasolt a lenyelése előtt alaposan megízlelni. Gin szinte minden italboltban és nagyobb bevásárlóközpontban beszerezhető.

gin