Pécsi Tavaszi Fesztivál Szolgáltatás A kiskerti szerszámok megkönnyítik a munkát

A kiskerti szerszámok megkönnyítik a munkát


kiskerti szerszámok

Ahhoz, hogy szakszerűen el tudja végezni a zöldségek és a növények gondozását, szüksége lesz néhány eszközre. A kiskerti szerszámok családjába tartozik a kézi ültető ásó. A segítségével könnyedén tehet földet a cserepekbe, gyorsan ültethet palántákat vagy hagymát. Javasolt világos színben beszerezni, így könnyebben megtalálja a sűrű növényzetben, ha esetleg kint felejtené.

A metszőolló szintén nélkülözhetetlen. Rengeteg vágási és metszési feladatot megoldhat a segítségével. A kiskerti szerszámok közül nem hiányozhat a metszőfűrész sem. Vastagabb ágak vágására használják. Minden gond nélkül elvágja a 20 cm átmérőjű ágakat is. A lehullott falevelek összeszedéséhez a gereblye lesz a tökéletes választás. A kiskerti szerszámok különösen jól jönnek a tavaszi és az őszi hónapokban.

Nagyon sokan a lelkükön viselik az állatok sorsát, így minden alkalmat megragadnak, hogy segítsék a kis élőlények életét. Az önetetős madáretető kihelyezésével és rendszeres élelemmel való feltöltésével gondoskodhat a madarak ellátásáról. Javasolt valamilyen magasabb pontra felakasztani, például teraszra vagy fára, ahol a ragadozók nem érik el. A fából ácsolt kis házikó nagyon dekoratív, így hangulatos dísze lehet a kertnek.

Az önetetős madáretető kifejezetten praktikus, hiszen akkor is képes adagolni a magokat, ha Ön nincs a közelében. Az anyagát tekintve általában fenyőből vagy nyírfából készül. A fedését zsindellyel és náddal oldják meg a készítők. A házikóba soha ne tegyen sós vagy pörkölt magokat! Az önetetős madáretető hosszútávon élelmet biztosít a szárnyasoknak.