Pécsi Tavaszi Fesztivál Szolgáltatás A koffeinmentes kávé jelentősége

A koffeinmentes kávé jelentőségeKoffeinmentes kávé

Koffeinmentes kávé

Sokan el sem tudják képzelni a napot egy jó erős feketekávé nélkül. A túl sok koffeines ital fogyasztása azonban egészségügyi problémákat okozhat. Szív és érrendszeri problémák esetén, muszáj lemondani erről az italról, vagy legalább csökkenteni a bevitt mennyiséget. A leszokásban nagy segítségünkre lehet a koffeinmentes kávé, hiszen így tovább élvezhetjük a reggeli ital ízét, annak káros mellékhatásai nélkül.

Ez azért is praktikus megoldás, mert a neve ellenére, a készítmény tartalmaz némi koffeint, így nem kell hírtelen megvonnunk a szervezetünktől azt. A fokozatos leszokás során, a hagyományos kávé helyett egyre több koffeinmentes kávét fogyasztva, elkerülhetjük a kellemetlen elvonási tüneteket.

A koffeinmentes kávé olyan kis koncentrációban tartalmaz koffeint, hogy az nem káros az egészségre, ezért bátran fogyaszthatják azok, akik valamilyen érrendszeri betegséggel küzdenek, ezért nem ihatnak hagyományos feketét, de az ízéről mégsem szeretnének lemondani. A koffeinmentes kávé aromája nem sokban különbözik a koffeines típustól, ezért az élmény nem változik.