Pécsi Tavaszi Fesztivál Webshop A magas nívót képviseli a francia pezsgő

A magas nívót képviseli a francia pezsgő


francia pezsgő

A champagne a világ egyik legismertebb és legkedveltebb pezsgőitala. A francia pezsgő kiváló minőségű, elegáns és stílusos ital, amelyet világszerte a luxus és a kifinomultság szimbólumaként tartanak számon. A különleges karaktere és íze miatt nemcsak ünnepek alkalmával kerül az asztalra, hanem az élet legfontosabb eseményeinek megünneplésekor is.

A nedű a franciaországi Champagne régióban készül, ahol a szőlőtermesztés és a borkészítés hosszú hagyományokra tekint vissza. A francia pezsgő elkészítéséhez szükséges szőlőfajták kizárólag a Champagne régióban termeszthetők. Az ital elkészítése során a borászok szigorú szabályok szerint dolgoznak, amelyek garantálják a minőséget és a kifinomultságot.

A francia pezsgő alapanyagaként használt szőlőt kézzel szüretelik és préselik ki. A mustot fermentálják, majd a kész bort palackozzák és hagyják érni. A pezsgő készítésének legfontosabb része azonban a második erjesztés, amelynek során a borhoz hozzáadnak egy kevés cukrot és élesztőt, majd palackba töltik és lezárják.