Pécsi Tavaszi Fesztivál Egészség A mofetta a Földanya csodája

A mofetta a Földanya csodája


mofetta

Évszázadok óta ismerik és használják ezt a vulkáni eredetű, természetes gázfeltörést. Manapság pedig a mofetta szárazfürdőként hasznavehető és igen sok betegség ellen vagy megelőzésére is kiváló. Orvosok is ajánlják, beutalóval és anélkül is részt lehet venni ilyen kezeléseken. Igen hosszú a gondok listája, amire megfelelő. Hogy csak párat írjunk, például az érrendszeri és cukorbetegségnél, de a szövődményeinél is.

A mofetta még a Raynaud szindróma terápiájánál is bevált, tehát nagyon sok mindenre alkalmazható, de előtte azért kérdezzünk meg orvost, mert némelyik kórkép miatt ellenjavalt. Ha ilyesmin szeretnénk részt venni, akkor kell a bejelentkezésnél az orvosi beutaló, laboratóriumi és EKG vizsgálatok eredményei, plusz kórházi zárójelentések vagy azokról fénymásolatok. Ezekből a terapeuta látni fogja, hogy mire van konkrétan szükségünk. A mofetta kezelés nem fájdalmas, nem káros, nem kell rá hónapokat várni és persze hatásos. Műtétek utáni rehabilitációnak is kiváló, elősegíti a gyorsabb felépülést.

 Komoly gond, ha megjelennek az érszűkület tünetei lábon

Igen komoly probléma, ami akár halálhoz is vezethet, ha kezeletlen marad. Az érszűkület tünetei lábon láthatóak főként. Ennek a kórnak egyébként van 4 stádiuma. Az első, amikor még nincs panasz, esetleg gépekkel lehet kimutatni, hogy megkezdődött. A másodiknál járáskor a vádliban fájdalom lép fel. A harmadik esetén főleg fekvő helyzetben jelentkezik a görcs, a hasogatás. A negyedik fázis akkor jött el, amikor már nagyon súlyos az állapot, fekély és szövetelhalás is van.

Az érszűkület tünetei lábon megelőzhetőek, amiért mi magunk tehetünk a legtöbbet a lábunk, illetve az egész testünk egészségéért. Mert ha nincs kezelve, jöhet trombózis, érszűkület és akkor fennáll az amputálás is. Az érszűkület tünetei lábon bármelyik stádiumban is van, próbáljuk meg visszafordítani! Kezdjünk el egészségesebben étkezni, többet mozogni, ne dohányozzunk, plusz orvos lásson minket, ugyanis minezek együtt nagyfokú javulást eredményezhetnek, akár egy közepesen súlyos érszűkületnél is.