Pécsi Tavaszi Fesztivál Szolgáltatás A mosogatógép tisztítása egyáltalán nem nehéz feladat

A mosogatógép tisztítása egyáltalán nem nehéz feladat


mosogatógép tisztítása

Ha azt szeretné, hogy a készülék hosszú ideig kiszolgálja Önt és az edények mindig szépek, fényesek legyenek, nem szabad elfelejtenie a rendszeres karbantartást! Az első lépés a mosogatógép tisztítása során a speciális só használata. Ez megakadályozza a vízkő felhalmozódását, így könnyebbé teszi a mosogatógép későbbi tisztítását. Azon gondolkodik, hogy érdemes-e sót használni, amikor a mosogatáshoz használt tablettáknak elégnek kellene lenniük? Nos, ha az Ön otthonában a víz alacsony vagy közepes keménységű, a tabletták valóban elegendőek lehetnek.

Ha a készülékbe kerülő víz kemény, a tabletták önmagukban nem segítenek megszabadulni a vízkőtől. A biztonság kedvéért, érdemes sót használni még akkor is, ha a víz nem túl kemény. A mosogatógép tisztítása azért is fontos, hogy megőrizze a berendezés a teljesítményét. Ha öblítőt használ, az edények felületén egy speciális védőréteg képződik, ami megakadályozza, hogy a foltok és a szennyeződések megmaradjanak. A rendszeres vízkőmentesítéssel szintén könnyebb lesz a mosogatógép tisztítása.

Vízkeménység mérés házilag egyszerű hozzávalókkal

A kemény víz magnézium- és kalciumionokat tartalmaz, amelyek a konyhában, a fürdőszobában és a fűtési rendszerben a vízkő felhalmozódásáért felelősek. A főtt ételek és az elkészített italok ízét is befolyásolja, de hozzájárul a háztartási készülékek élettartamának lerövidüléséhez is. Szerencsére van néhány módszer, hogy a vízkeménység mérés házilag is megoldható legyen. Az otthoni vízkeménység tesztek könnyen elvégezhetőek. A vízkeménység mérés házilag néhány perc alatt elvégezhető.

Egyszerűen vegyen legalább 360 ml űrtartalmú átlátszó palackot, töltse meg vízzel és néhány csepp folyékony szappannal. Ezután óvatosan zárja le a flakont és rázza erőteljesen, hogy a szappan egyesüljön a vízzel. Ha a víz ezután is habzik és a folyadék tiszta marad, akkor biztos lehet benne, hogy a víz lágy. Ha csak néhány buborék jelenik meg a felszínen, adjon még szappant a keverékhez. Ha több mint 40 csepp szappan kell a buborékokhoz a víz nagyon kemény. Amint láthatja, a vízkeménység mérés házilag is elvégezhető.