Pécsi Tavaszi Fesztivál Webshop A munkavédelmi bakancs karbantartása és ápolása

A munkavédelmi bakancs karbantartása és ápolásaMunkavédelmi bakancs

Munkavédelmi bakancs

A különböző munkavédelmi ruházat már sok munkahelyen kötelező, azonban ezek csak akkor nyújtanak megfelelő védelmet, ha betartjuk a karbantartási és tisztítási előírásokat. Sokan nem tudják, de például a munkavédelmi bakancs mindennapos ápolást igényel. Először is minden használat után meg kell tisztítani és az erős szennyeződéseket el kell távolítani.

A nubuk bőrből készült munkavédelmi bakancs kivételével, minden bőrmodellt, használat előtt bőrvédővel és ápolóval, meg puhító krémmel kell kezelni. A nem valódi bőrváltozatokat pedig speciális ápolóval kell bekenni. Nagyon fontos, hogy semmilyen munkavédelmi lábbelit nem szabad hirtelen száradásnak kitenni, vagyis sem radiátor, sem kályha segítségével nem száríthatjuk meg őket.

Jól szellőző és száraz helyre kell elhelyezni, majd hagyni, hogy magától kiszáradjon. A munkavédelmi bakancs használata körülbelül egy évig ajánlott, ezután a biztonság és az egészség érdekében, ajánlott lecserélni. Azért, hogy gombásodás és egyéb fertőzés az egy év lejárta előtt se alakuljon is, érdemes gombamentesítő és szagűző dezodort alkalmazni.