Pécsi Tavaszi Fesztivál Webshop A munkavédelmi cipő legyen komfortos és biztonságos!

A munkavédelmi cipő legyen komfortos és biztonságos!


munkavédelmi cipő

Sok embernek a biztonsági ruházat igazán fontos a mindennapi élethez. Néha bizony a munkavédelmi cipő 8-10, sőt, egyes esetekben 16 órát is a lábukon lehetnek. Pont ezért fontos, hogy ne csak az előírásoknak feleljen meg, hanem jó, ha a kényelem is adott. Azonban manapság nem könnyű választani, rengeteg gyártó készít munkavédelmi cipőket és úgy érezhetjük, hogy azt se tudjuk, hol kezdjünk.

Az is lehet, hogy egyetlen termékcsaládon belül találunk többet, így a kevésbé tapasztalt vásárlók néha hoppon maradnak. Amennyiben mi is hosszú órákat fogunk a munkavédelmi cipőben eltölteni, akkor először a komfortot és a biztonságot együttesen kell figyelembe vennünk. Ez azt jelenti, hogy a cipőnek vagy bakancsnak tökéletesen illeszkednie kell a lábunkra és alá kell támasztani a talpat, hogy még jobban tudja támogatni a mozgást, meg az helyben állást is. Emellett mindenképpen ellenőrizni kell a biztonsági előírásokat. Az egyik alapszabály, hogy soha ne áldozzunk a divat oltárán! Attól, mert valami szép, még nem biztos, hogy megfelelő. Másik igen fontos szempont a munkavédelmi cipő kiválasztásánál a méret.

Minden cipő változik, attól függetlenül, hogy ki gyártja, milyen termékcsaládba tartozik, vagy a fazonja miatt. Nem mondhatjuk, hogy mindig 44-es bakancsot kell vennünk, mert lehet, hogy az egyik boltban ez 43, a másikban pedig 45. Ha biztosra akarunk menni, akkor munka után próbálunk cipőt és mindig olyan zokniban, amit a munkahelyen használunk. Gondoljunk arra, hogy a láb meg szokott dagadni, így ezzel az apró méreteltérésre is készülni kell, hogy a munkavédelmi cipő később se szorítson.