Pécsi Tavaszi Fesztivál Webshop A napelemes és a szobai szökőkút is csodaszép

A napelemes és a szobai szökőkút is csodaszép


szobai szökőkút

A víz jelenléte és hangja, csobogása nagyon sok emberre relaxálóan hat, ezért nem is meglepő, hogy sokan szeretnék ezt az élményt esztétikus módon a lakásba csempészni. Ezért is válik egyre felkapottabbá a napelemes szökőkút.

Ennek egy nagy előnye, hogy az állandóan forgatott víz jobban párolog, aminek eredményeként egy ideális mikroklímát képes megteremteni például a hideg idő beköszöntése után is ott, ahol a fűtés miatt amúgy száraz a levegő a szobában.

A napelemes szökőkút, ahogy a neve is mutatja, egy modern napelemmel működik, ezért nem igényel más áramforrást. A napelemes szökőkút pozitívumának a sora ezzel nem zárul be, hiszen sok előnyt tartogat még. Ott van az, hogy ez egy sajátos dísze lehet a helyiségnek, ahol helyett kapott.

Az esztétikai élményen túl, nyugalmat is áraszt, tehát egy stresszes nap után jó lesz leülni a szobában és kipihenni a fáradalmakat. A napelemes szökőkút a működése során állandóan képes forgatni a vizet, ami pozitívan hat a szoba levegőjének a páratartalmára.

Ugye a fűtés miatt alacsonyabb a szoba levegőjében a nedvesség. A száraz levegő pedig légúti problémákat okozhat, mert az ilyen körülmények között jobban terjedő vírusok és baktériumok könnyebben megfertőzhetik a légzőszerveket.

A szobai szökőkút tehát a felső légutak nyálkahártyáinak kiszáradását is képes meggátolni úgy, hogy közben semmi extra dolgot nem végez el, nem igényel rengeteg áramot, és ugye egy szép látványt biztosít. A szobai szökőkút tehát úgy is funkcionál, mint egy párologtató, csak sokkal szemet gyönyörködtetőbb és relaxálóbb.

A szobai szökőkút hatása még tovább is fokozható, ugyanis a vízbe még lehet tenni pár csepp természetes illóolajat is. Ez a levegő illatosítását és fertőtlenítését is garantálja. Nyugodtan lehet dönteni ekkor egy citrom, menta, levendula vagy épp fenyő aroma mellett, amikkel a siker nem marad el.

A szobai szökőkút Magyarországon rengeteg helyen megvehető, akár készen is. Épp úgy megtalálhatóak a visszafogott, minimalista darabok, akárcsak a díszes, harsányabb fajták fajták.