Pécsi Tavaszi Fesztivál Webshop A pálinka meghozhatja az étvágyat

A pálinka meghozhatja az étvágyat


pálinka

Hazánkban ez a remek ital óriási hagyományokat őriz. Az igazi magyar pálinka általában 50-52 fokos. A fogyasztása kismértékben jó hatást gyakorol a szervezetre. Mint a legtöbb italnál, ennél is fontos a kiváló minőség. Ha rosszul főzött változatot fogyaszt, akkor másnap biztosan fejfájással ébred. A fejfájás, a hányinger és a rossz közérzet elkerülhető akkor, ha a pálinka minőségi és csak vízzel issza.

A sörrel vagy fröccsel való fogyasztását másnap valószínűleg meg fogja bánni. Egy minőségi ital helyesen fogyasztva meghozza az étvágyat és a jókedvet is. Az alkoholnak van egy kis bontóképessége, ezért az evés utáni emésztésre is pozitív hatást gyakorol.

Sokan úgy tudják, hogy fertőtlenít, ezért ha fáj a torkuk vagy a gyomruk, akkor egyből az üveghez nyúlnak azzal az indokkal, hogy az majd segít. Azonban orvosilag bizonyított, hogy a pálinka kizárólag 70 fok felett képes a fertőtlenítésre. Ettől eltekintve, mindenképp jót tesz a gyomornak, szóval egy kupica evés előtt és után jó döntésnek bizonyulhat.