Pécsi Tavaszi Fesztivál Webshop A pecsétgyűrű a férfiak ékszere

A pecsétgyűrű a férfiak ékszere


pecsétgyűrű

Az ékszerek világa roppant összetett, hiszen sok esetben a fantázia szab csak határt a lehetőségeknek. A pecsétgyűrű napjainkban ritkán kerül szóba, hiszen manapság már nem a legdivatosabb elemnek tekintik, pedig tekintélyes múltja és jelentősége volt az előző évtizedekben, évszázadokban.

A férfiaknak készült ékszerről tudni kell, hogy aránylag a nagy méretéből adódóan igazi kiváltság volt, aki tudott magának venni egy ilyen ékszert. Rendszerint gravírozással díszítették, ezzel lehetett egyedivé varázsolni. Az is rendkívül gyakori, ha kövekkel vagy egyéb fémekkel ötvözve kerül kialakításra, ez nagyban fel tudja dobni az összképet.

A pecsétgyűrű sok lehetőséget adott a művészi kidolgozásra, hiszen az átlagos ékszerekhez, gyűrűkhöz képest, méretes felületet biztosított a szakmai kísérletezésekre. Napjainkban, ahogy említettük, kicsit módosult a szerepe, bár az idősebb korosztály még mindig nagyon tud örülni ennek az ékszernek, sőt, sok családban kiemelt értéket tulajdonítanak a pecsétgyűrűnek.