Pécsi Tavaszi Fesztivál Pécs A pécsi állatkert

A pécsi állatkertEurázsiai hiúz

Eurázsiai hiúz

Hazánk rengeteg látnivalóval, műemlékkel, csodálatos építménnyel büszkélkedhet. Épp így van Pécsett is, hiszen mindig is csodás hangulatú városnak tartották, sokan érkeztek csodájára. Itt a csodálatos építmények sorai között templomokat, egész városrészeket, sőt, még egy hotelt is meg lehet említeni.

Az 1900-as évek elején, egy kesztyűgyártó, Hamerli Imre fejében született meg az a gondolat, hogy egy szállót építsen. Rövid időn belül az építkezés meg is kezdődött, Király utcai üzeme helyén 1913-ban. Ennek a csodálatos, szecessziós stílusú épületnek a tervét Pilch Andor készítette, ami már 1915-re el is készült. Az elegáns homlokzatra fel is került a neve, akkor ez volt olvasható: Pannonia Grand Hotel. Azokban az időkben a szálló nagytermében rendezték meg a város legkiemelkedőbb eseményeit, báljait. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint egy emléktábla az épület falán ezzel a felirattal: „Itt a Pannónia nagytermében hangversenyezett 1923. október 30-án Bartók Béla (1881-1945)”. 1955-ben itt nyitották meg a Pécsi Nemzeti Színház Kamaraszínházát, ami később új helyre költözött és egy forgószínpad is felkerült a szálloda nagytermébe.

1975-ben a szállót átkeresztelték Palatinus Hotel-re és 1988-ban jelentős felújításon esett át, ekkor nyerte el a mai külsejét. A hotelnek ma is jelentős része van a város kulturális életében, hiszen ma is kiemelkedő események helyszíne. Pécs belvárosában található tehát ez a hotel, ami ma háromcsillagos. A kellemes hangulatú, elegáns hotelben udvarias személyzet gondoskodik arról, hogy Ön előkelő úrnak vagy úrnőnek érezze magát.