Édességek és sütemények alapanyagaként kiváló a pekándió, de önmagában fogyasztva is gasztronómiai élményt nyújt. Számos egészségügyi előnnyel ajándékoz meg minket.
Magas antioxidáns tartalmával a pekándió hozzájárul a sejtkárosodás elleni védelemhez, jelentősen redukálva a krónikus betegségek kialakulásának rizikóját. A gyümölcs egészséges zsírokban, vitaminokban és ásványi anyagokban, magnéziumban, foszforban gazdag.
A felsorolt hatóanyagok támogatják a szív egészségét, hozzájárulnak a koleszterinszint szabályozásához, valamint nagyon fontos, hogy az emésztést is elősegítik. Rendkívül sokféleképpen felhasználható, jól illik salátákhoz, joghurtokhoz, süteményekhez, müzlikhez egyaránt.
Érdemes rendszeresen fogyasztani valamilyen formában, mert így tudjuk támogatni az általános egészségi állapotot és erősíteni az immunrendszerünket. Nagyszerű energiaforrás a pekándió, mivel a benne lévő egészséges zsírok lassan emésztődnek, így hosszantartó energiát adnak. Sportolók és aktív életmódot élők gyakran választják.