Pécsi Tavaszi Fesztivál Vásárlás A Tátra tea Szlovákia büszkesége

A Tátra tea Szlovákia büszkesége


Tátra tea

Ez a kiváló nedű jó választás lehet azoknak, akik szeretik a különlegességeket. A Tátra tea alapját, a minőségi párlatok mellett, a fekete és fehér teák, illetve a válogatott gyógynövények és gyümölcs kivonatok adják. A története évszázados hagyományokkal rendelkezik. Napjainkban már 14 eltérő ízben gyártják.

Az egyik legnépszerűbb az eredeti fekete palackba zárt 52 %-os alkoholtartalommal rendelkező original típus. Egyes változatok különböző alkoholszinttel büszkélkednek. A Tátra tea története hiába régre nyúlik vissza, a gyártása és a forgalmazása valójában csak 2003 elején indult el. Manapság már Szlovákia egyik nemzeti italának számít.

A gyártás eleinte csak kisebb tételben kezdődött el, azonban a termék olyan nagy sikert aratott, hogy 2004 óta egyre nagyobb mennyiségben és kombinációban termelik. A palackja leginkább egy termoszra hasonlít. Minden variációnak más színű üveget szánt a gyártó. A Tátra tea minden típusa minimum 8 héten át érlelődik tölgyfahordóban. Ha eddig még nem kóstolta, akkor tegye meg mihamarabb!