Pécsi Tavaszi Fesztivál Webshop Agglegénypálma, avagy a Zamioculcas

Agglegénypálma, avagy a Zamioculcas


agglegénypálma

Ön is imádja a különféle virágokat és szobanövényeket? Már régóta vágyik valami igazán különlegességre, azonban sehol sem találja a tökéletes példányt? Nem kell tovább keresgélnie, hiszen a roppant esztétikus Agglegénypálma szinte azonnal leveszi majd a lábáról.

A Zamioculcasként emlegetett, Afrikából származó szobanövény a kontyvirágfélék családjába sorolható be. Tulajdonképpen egyediségét főként a zölden pompázó, hosszú leveleinek köszönheti, amelyek majdnem 40-60 cm is megnőhetnek. Habár a szobanövények gondozása nem mindig egyszerű, az Agglegénypálma még a laikusoknak is kitűnő választás lehet. Lényegében azt mondhatjuk el, hogy nem igényel különösebb figyelmet, hiszen mindössze 10-14 naponta kell öntözni, ugyanis a növény víztároló képességgel bír.

Emellett a fényigénye sem túl nagy. Csupán arra kell ügyelnünk, hogy megkíméljük az Agglegénypálmát a huzatos helyektől. Amennyiben a dekoratív növény szaporítást fontolgatnánk, szintén nem lesz nehéz dolgunk, csupán egyetlen levéllel is dolgozhatunk.