Pécsi Tavaszi Fesztivál Webshop Áramvédő kapcsoló – első a biztonság

Áramvédő kapcsoló – első a biztonság


áramvédő kapcsoló

A nagy veszéllyel járó, bonyolult rendszerekben kiépített elektromos áramellátás bizony kellő óvatosságot igényel. Az áramvédő kapcsoló olyan elektromos készülék, amely lekapcsolja a mögötte lévő hálózatot, ha észleli, hogy az áram szivárog. Ezzel nagymértékben csökkenthető az áramütés kockázata.

Működési elve igazából csak a szakembereknek tűnik egyszerűnek, hiszen a laikusok közül nem sokan ismerik például Kirchhoff csomóponti törvényét. A kismegszakítótól és az olvadásbiztosítótól abban különbözik, hogy az áramvédő kapcsoló olyan elektromos veszély esetén is helyt áll, amikor nemcsak az átfolyó túláramot kell észlelnie, hanem az egyéb helyeken lévő szivárgás esetén is működésbe lép.

A Boros és Fiai Kft. széles választékkal áll a rendelkezésére, ha relékre és reléaljzatokra van szüksége, akkor jó minőségű gyártók termékeiből válogathat. Megtalálhatja többek között a Finder, az Omron, a Weidmüller és a Schneider berendezéseit.

A lakossági felhasználástól egészen az ipari méretű berendezésekig kielégítjük az igényeit, hiszen az áramvédő kapcsoló olyan típusai is bekerültek a kínálatunkba, amelyek akár a gázok, gőzök, ködök és éghető porok által veszélyeztetett robbanásveszélyes térben is teljes biztonságot nyújtanak.