Pécsi Tavaszi Fesztivál Egyéb Az ajándékozás jó dolog

Az ajándékozás jó dologAz ajándékozás öröme

Az ajándékozás öröme

A mondás is úgy tartja, hogy kapni jó, de adni még jobb. Amikor valakit meglepünk, az kifejezetten pozitív érzésekkel tölthet el minket, mert ilyenkor más örömének is örülünk. Az ajándékozás talán visszanyúlhat az ősidőkre, hiszen a császárokat és szultánokat is apró csecsebecsékkel, ékszerekkel vagy szobrokkal próbálták lenyűgözni az alattvalók.

Természetesen a meglepetés mindenkinek mást jelent, hiszen ez nemcsak egy tárgy lehet, hanem akár egy jelképes gesztus vagy tett. Ha valamilyen tárgyat vagy használati eszközt szeretnénk ajándékozás céljából megvásárolni, akkor először is ne azt vegyük meg, ami nekünk tetszik és aminek mi örülnénk, hanem valami olyat, amire az ajándékozott személynek szüksége van.

Azt mindenképp érdemes megjegyezni, hogy nem illik olyan magas értékű tárgyat venni, amit a másik fél nem tud viszonozni, mert ezzel őt hozhatjuk kellemetlen helyzetbe. Továbbá, az ajándékozás nem a felvágásról szól, ezért nem szabad dicsekedni senkinek, hogy mennyi időbe és milyen összegbe került.