Pécsi Tavaszi Fesztivál Webshop Az ipari víztisztítás az otthoni eljárás felnagyítva

Az ipari víztisztítás az otthoni eljárás felnagyítvaIpari víztisztítás

A vízlágyítást és a víztisztítást általában külön szokták emlegetni, főleg azért, mert léteznek vízlágyító berendezések, amelyek csak a vízkőért felelős kalciumot és a magnéziumot vonják ki vagy kötik meg. Azonban, a vízlágyítás is egyfajta tisztítási, illetve szűrési eljárás, tehát nem minden esetben helytálló különvenni őket.

Ipari víztisztítás vagy lágyítás általában vállalkozások, gyárak esetében indokolt, azonban a felhasznált víz mennyiségétől függően, egy családi házban vagy társasházban is szükség lehet egy nagyteljesítményű berendezésre. Az ipari víztisztítás is lényegében ugyanaz, mint az otthoni eljárás, csak sokkal nagyobb méreteket ölt.

Az elképzelés és a technológia megegyezik a két esetben, csupán a nagyüzemi szűrés során egyszerre több víz halad át a szerkezeten, amihez természetesen nagyobb teherbírású alkotóelemekre van szükség. Amennyiben tervezik egy ilyen rendszer kiépítését, akkor érdemes kikérni egy szakértő véleményét is, aki pontosan meg tudja mondani, hogy a hagyományos vagy az ipari víztisztítás lenne a kifizetődőbb.