Pécsi Tavaszi Fesztivál Webshop Bábozás – nevetés, mókázás

Bábozás – nevetés, mókázásBábozás öröme

A gyerekek nagyon szeretik, ha a játszótársaikkal lehetnek, akikkel sok szép élményben lehet részük. Egy jól kiválasztott báb is kiváló játszótárs a kicsiknek, akik ezeket a tárgyakat is lélekkel ruházzák fel.

Bábozás idején sokat lehet mókázni, nevetni, ugyanakkor tanulni is. Kifejezetten élvezik a csemeték, amint dalok, mondókák, édes kis történetek elevenednek meg a bábozás során. Kommunikációt fejlesztő hatása is van, hiszen játék közben beszédre ösztönzi az apró emberkéket, gesztikulálásra, hangutánzásra, testbeszédre is megtanítja őket. Az anyanyelvi kommunikáció fejlesztése bábozás által kiemelkedő módon történik, ugyanis ezekkel mesélni, énekelni, mondókákat kell szavalni. Számos mese, történet alakul ki a csöppségek fejében a bábok mozgatása közben.

Akkor is kiváló megoldást jelent a bábozás, ha a gyermek visszahúzódó, mert a báb mögé bújva átélheti újra a nehéz helyzeteket, illetve így könnyebb lesz feldolgoznia azokat. Lehet, hogy játék közben olyan dolgokat hallunk a gyermek szájából, amiket egyébként nem mondana el.