Pécsi Tavaszi Fesztivál Webshop Barbie baba szebbnél-szebb kiegészítőkkel

Barbie baba szebbnél-szebb kiegészítőkkel


barbie baba

A gyermekek nagyon élvezik a babákkal való játékot. A Barbie baba és az ahhoz tartozó kiegészítők évről-évre fejlődnek. Eleinte a kisgyermekek ezekkel játszanak a mindennapi élet eseményeinek reprodukálásával. Később szabadjára engedik a fantáziájukat és szerepjátékos történeteket találnak ki.

Egy Barbie baba lehetőséget ad a mindennapi élet szókincsének használatára (pl. testrészek, fizikai érzések, például éhség és szomjúság, ruházat, színek, méretek, formák). Miközben játszanak, a gyerkőcök gyakorolhatják az olyan elöljáró szavak használatát is, mint a be, rajta és alatt („betettem a babát az ágyba.”) és kérdéseket is feltehetnek.

Ez a tevékenység segíthet abban, hogy kislánya empátiát tudjon kialakítani mások érzelmei iránt és együttérzést mutasson a szükségleteik iránt. Amikor betakarják egy takaróval vagy felöltöztetik azért, hogy ne fázzanak meg, azt gyakorolják, hogyan vigyázzanak másokra. Egy Barbie baba még abban is képes segítséget nyújtani, hogy felkészüljön a kistestvér érkezésére.