Pécsi Tavaszi Fesztivál Egészség A derékfájdalmat porckopás is okozhatja

A derékfájdalmat porckopás is okozhatjaDerékfájdalom elleni gyógymódok

Napjaink mozgásszegény életmódja, a túlsúly, a helytelen testtartás rengeteg embernek okoz fájdalmakat testük különböző részeiben.

A derékfájdalom elleni gyógymódok és a derékfájás kezelése központi téma az ortopédusok körében, mert kortól és nemtől függetlenül rengeteg embert érint. A derékfájás okai szerteágazók, hiszen ezt a tünetet okozhatja a porckorongkopás, amely 80%-ban áll a panaszok hátterében. A fennmaradó 10-20% összefüggésbe hozható gyulladással, daganattal, töréssel vagy fertőzéssel. A derékfájás ellen tehetünk számos módszerrel, de mindenképpen fontos a kezelőorvos utasításainak betartása. A derékfájás ellen a leghatásosabban a gyógytorna és a fizikoterápia alkalmazásával léphetünk fel.

Ezeken kívül a tudatos testtartás is megelőzheti a fájdalmakat, de napjainkban már igénybe veszik az akupunktúra és a kineziológia segítségét is. Abban az esetben, ha az említett eljárások nem járnak sikerrel, természetesen, a derékfájás gyógyszer alkalmazásával is orvosolható, ilyenkor érdemes egy jól felépített kezelési stratégiát alkalmazni.