Pécsi Tavaszi Fesztivál Szolgáltatás Dixit társasjáték igazi varázsa

Dixit társasjáték igazi varázsaDixit társasjáték

Sokszor alig találni olyan játékot a gyereknek, amelyet nem csak gurítással és lépegetéssel kell játszani, hanem gondolkodtatja is őt. A Dixit társasjáték első pillantásra nem sokban különbözik a többitől, azonban olyan rejtett lehetőségek vannak a dobozban, amire nem is számít. A viszonylag megszokott játéktábla mellett, rengeteg lapot talál, amelyeken viszonylag semmitmondó, de mégis sejtelmes képrészletek vannak. A Dixit játék során ezek lesznek a főszereplők, nem pedig a tábla.

A feladat az, hogy a játékos az egyik nála lévő kártyáról meséljen. Azonban ezt úgy kell megtennie, hogy a többiek kiválaszthassanak a náluk lévők közül egy olyant, ami hasonlít vagy kapcsolódik az elbeszéléshez.

Ezt követően a kiválasztott kártyákat összegyűjtik, összekeverik és képpel felfelé fordítják. Itt jön a turpisság! A feladat az, hogy a többi játékos eltalálja, hogy melyik képről volt eredetileg szó, persze a mesélőnek az a jó, ha nem mindenki találja el. Ebben a csavarban rejlik a Dixit társasjáték igazi varázsa, ami kicsiket és nagyokat azonnal elragad. Akár népes társasággal is játszható.