Pécsi Tavaszi Fesztivál Szolgáltatás Egyre felkapottabb a szénbrikett

Egyre felkapottabb a szénbrikettSzénbrikett

Ki gondolná, hogy a rezsiköltségek jelentős részét a fűtés viszi el, még olyan módon is, hogy arra csak fél évet költünk. Az anyagiak mérséklését több módon megoldhatjuk, de mindenképpen figyelni kell a részletekre. A tökéletes szigetelés előnyös, de gondoljunk a szellőztetés fontosságára is! Elegendő szénbrikett és egy nagykapacitású kazán birtokában órák alatt szaunát teremthetünk az ingatlan összes helyiségében. Természetesen ez nem előnyös, tehát csak okosan a tüzeléssel. Több olyan rendszer létezik, ami fenntart egy kívánt hőmérsékletet.

A levegő bejuttatása révén szabályozható a szénbrikett égése. Minél több oxigént kap az, annál nagyobb lendülettel engedi szabadjára a bent lévő energiát. Törekedjünk mindig az optimum megtalálására és akkor nem lesz gondunk az anyagiakkal sem a későbbiekben! A szénbrikett jól tárolható alapanyag, ami éveken át sem veszít a kalóriatartalmából és még a különféle élőlények sem emésztik fel, mint például a fát, a rovarok vagy gombák. Az elmúlt néhány évben ismét divatba jött a fosszilis energiahordozók égetése.

Erre nagy befolyással volt a szén ára. Ahogyan fejlődtek a bányászati technológiák, úgy vált könnyebbé a kinyerés és mérséklődtek a költségek. A minőségi égetők, szintén hozzájárultak, hogy lelkiismeret furdalás nélkül égessük ezt az fűtőanyagot. Minimális káros anyag kibocsátással számolhatunk, ugyanis a fokozott légbevitel és primér gáz visszaforgatásával alapos égés megy végbe, aminek további pozitívuma a megnövekedett kalória kinyerése. A szén ára esetenként igen változó lehet. Először is nem mindegy, hogy azt honnan szerezzük be.

Érdemes alaposan utánanézni a kínálatnak és olyan helyről rendelni, ami kedvező a számunkra. A döntés meghozatalában a termékekben rejtőző kalóriaértéket is vegyük számításba! Ha így nézzük, még az sem kizárt, hogy akkor is megéri a befektetést, ha éppen magasabban áll a szén ára, mert hosszabb távon beosztható, mint ugyanannyiért kapott fa. Ne feledjük el minél hamarabb rávetni magunkat a keresésre, mert a tél közeledésével olykor a szén ára is emelkedik, hiszen az eladók jól tudják, hogy arra szükség van és néha ki is használják ezt.