Pécsi Tavaszi Fesztivál Szolgáltatás Figyeljünk az épületenergetikus tanácsaira!

Figyeljünk az épületenergetikus tanácsaira!Halgassunk az épületenergetikus tanácsaira

Egy családi otthon esetében jelentős kihívást okoz a költségek minimálisra szorítása. Ha az egész évet nézzük, akkor a teljes rezsi 80 %-át a fűtési és hűtési árak teszik ki. Ha ezeken bármennyit sikerülne spórolni, akkor az gyorsan megmutatkozna a pénztárcánkon. De mégis milyen módon vágjunk ebbe bele? Egy épületenergetikus sokat segíthet, hiszen a szakmájából eredően tudja, merre kell nekikezdeni a fejlesztéseknek. Első lépésben meghatározásra kerülnek a kritikus pontok, ahol csak úgy szökik a meleg.

Ha ezzel megvagyunk, akkor jöhet egy minőségi szigetelés, aminek kiválasztásában az épületenergetikus hasznos társunk lesz. A nyílászárók cseréjét is nagy valószínűséggel be kell majd ütemezni. Amint megoldódott a benti meleg megtartásának kérdésköre, akkor a friss levegő bejuttatása marad, mint kulcsfontosságú kérdés. Az épületenergetikus tudja, hogy itt mit érdemes figyelembe venni. Csakis olyan berendezésekben gondolkodhatunk, amelyek mérséklik a kialakult egyensúlyi körülmények felbomlását.

A fő kérdés az marad, hogy létezik-e ilyen szerkezet? Szerencsére igen, a Zehnder hővisszanyerős szellőztető képében. A fejlesztők ugyanis rájöttek arra, hogy lehetséges olyan rendszereket megalkotni, amelyek visszanyerik a bent lévő meleg jelentős részét. Ezzel elérhető, hogy elég legyen kisebb fűtőkapacitás is, a kellő komfort biztosításához. A Zehnder hővisszanyerős szellőztető az elmúlt években jelent meg a piacon és nem véletlenül nagy népszerűségnek kezdett örvendeni. Elődeinél sokkal hatékonyabb és csendesebb, ami jelentős előrelépés a megalkotók részéről.

94 %-os hatásfokkal bír. Több érzékelővel van ellátva, amelyek folyamatosan mérik a levegőben található gőzök, gázok koncentrációját. A Zehnder hővisszanyerős szellőztető hosszútávra tervezett és hasznos kiegészítő, aminek hatékonyságához nem fér kétség. Próbáljuk ki és tapasztaljuk meg saját bőrünkön, mi mindenre képes! Az interneten minden műszaki paraméter fel van tüntetve, ami segítségünkre lehet az optimális döntés meghozatalában. Bátran kikérhetjük a szakember véleményét, hogy megerősítse azt, amit már amúgy is tudunk.