Pécsi Tavaszi Fesztivál Szolgáltatás Figyelni kell a kerékpár külső gumi állapotára

Figyelni kell a kerékpár külső gumi állapotáraKerékpár külső gumi

Hihetetlen, hogy mekkora forgalom van most már az utakon. Néhány évvel ezelőtt még nem volt ilyen mértékben leterhelve az úthálózat, legyen az településen kívül vagy belül. Ha ki akarjuk kerülni az óriási dugókat, akkor érdemes lehet bicajra pattanni. Mielőtt azonban ezt megtennénk, legyünk figyelmesek, nehogy a kerékpár külső gumi kopott legyen! A túl vékony réteg ugyanis könnyen kiszakadhat, vagy esélyt ad belsőgumi kilyukadására, ami aztán a kerék leeresztésével jár.

Ez nem túl kellemes, főként akkor, ha több kilométerre vagyunk éppen az otthonunktól. A kerékpár külső gumi már szemre is mutatja hibáit, így néhány pillanat alatt leellenőrizhetjük, hogy minden rendben van-e.

Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy kifogástalan az állapota, akkor jobb nem kockáztatni, hanem minél hamarabb rendelni egy másikat. A kerékpár külső gumi felhelyezése nem bonyolult feladat, de ha nem akarunk megpróbálkozni vele, akkor egy tapasztalt szerelő percek alatt elvégzi azt. A vásárlás esetén vigyázzunk, hogy a pontos méreteket adjuk meg!