Pécsi Tavaszi Fesztivál Webshop Finom hungarikum az akácméz

Finom hungarikum az akácméz


akácméz

Manapság már nagyon sok mézfajtát lehet kapni, egészen egzotikus aromájú termékek is szerepelnek ebben a kategóriában. Magyarországon azonban az akácméz, úgymond verhetetlennek számít, ez hazánk egyik legkedveltebb mézfajtája. Ezt a harmonikus, kellemesen lágy ízének köszönheti.

A színe is gyönyörű, a színtelentől az enyhén sárgáig terjed. A lágyságának köszönhetően, rendkívül sokoldalúan lehet felhasználni. Ételekbe, italokba is kiváló, de önmagában is nagyon finom, bármikor fogyasztható, akár mint édesség is. Az akácméz ugyanakkor valódi elixír, annyi fantasztikus tulajdonsággal rendelkezik. Az egészségre gyakorolt áldásos hatásai csaknem felsorolhatatlanok, szinte mindenre és mindenkinek jók. Alacsony szacharóz tartalma miatt a cukorbetegek is fogyaszthatják kisebb mértékben.

A virágporra érzékenyek szintén kipróbálhatják, mivel sok nektárt és kevés pollent tartalmaz. Az akácméz olyan csodálatos ajándéka a természetnek, ami minden háztartásban jelen kell legyen egész évben. A beobee.hu webáruházban mindig kapható.