Pécsi Tavaszi Fesztivál Vásárlás Fonal, a kézimunka legfőbb kelléke

Fonal, a kézimunka legfőbb kelléke


fonal

Kézimunka gyakorlóként, mielőtt beleszeretnénk egyik vagy másik alapanyagba, érdemes megfontolni, hogy milyen célra vesszük. Nem mindegy, hogy mit szeretnénk belőle kötni vagy horgolni, hiszen egy kendőhöz másfajta kell, mint a zoknihoz. Többféle fonal létezik, mint például gyapjú, selyem, pamut, len, sőt, van kevert is, így nekünk kell kiválasztani, hogy melyikkel szeretnénk dolgozni, hogy ahhoz az alkotáshoz, ami a célunk, a leginkább megfelelőt kapjuk.

Háromféle forrásból származhat, lehet állati eredetű, növényi és szintetikus. Minden ilyen szálnak megvan a maga sajátossága, amelyek miatt egy elkészült termék egyedien néz ki, sőt, tapintásra is más.

Megkülönböztethetjük felhasználás szerint is, mint például vannak kimondottan téli ruhákhoz vagy zoknikhoz, sálhoz, sapkához, babáknak és extra vastag fonalak is léteznek. Az sem mindegy, hogy ezekhez milyen kötő- vagy horgolótűt használunk, mert az a fonal vastagságától függ, de bármelyikre is esik a választásunk, biztosan csodás dolgokat fogunk alkotni.