Pécsi Tavaszi Fesztivál Webshop Fontos a pálinkás pohár alakja

Fontos a pálinkás pohár alakja



Pálinkás pohár

Pálinkás pohár

Tudományosan bebizonyított tény, hogy a napi egy kis kupica pálinka jót tesz az egészségnek. Serkenti az emésztést, csökkenti a vérnyomást és fertőtlenítő hatása is van. A pálinkafogyasztásnak azonban van néhány íratlan szabálya, amelyet érdemes betartani, ha tökéletes vendéglátók szeretnénk lenni. Először is nem mindegy, hogy milyen a pálinkás pohár formája, amiben felszolgáljuk az italt. Tudjuk jól, hogy a pálinka hungarikum, és csak azt a szeszes italt lehet ezzel a névvel illetni, amely kizárólag tiszta erjesztett gyümölcs lepárlásával készült.

A megfelelő alakú pálinkás pohár kiemeli a párlat gyümölcsös aromáját, és kellemes ízt kölcsönöz az italnak. A megfelelő pálinkás pohár alsó része öblösebb, hogy az illatanyagok nagyobb felületen tudjanak felszabadulni, a szája felé pedig fokozatosan elszűkül, hogy az orrunk irányába terelje a felszabadult aromákat. Sokan a pálinkát lehűtik felszolgálás előtt, pedig szobahőmérsékleten jönnek ki leginkább a jellemző tulajdonságai. Ezért a pálinka hűtése csökkenti az ital élvezeti értékét.