Pécsi Tavaszi Fesztivál Építkezés Gyémántfúróval a kemény csempe sem jelent akadályt

Gyémántfúróval a kemény csempe sem jelent akadályt


gyémántfúró

Ahogy a technológia fejlődik, úgy jelennek meg rendszeresen újabb anyagok és azok megmunkálására szolgáló felszerelések. Remek példaként szolgálnak erre a különféle csempék, valamint az ezeket megmunkálni képes gyémántfúró új nemzedéke.

A hidegburkoló lapok legelső képviselői még égetett kerámiából készültek, ezek felszínét speciális mázzal vonták be. Az ilyen típusokat még könnyen lehetett vídia (volfrám-karbid) fúrószárakkal lyukasztani. Az idő múlásával azonban megjelent a márvány, a gránit, ezek pedig ellenállóbbak, a nagyobb keménységük miatt.

A speciális ipari szegmensekből készült gyémántfúró előtt nincs akadály. Könnyen áttöri magát a vastagabb felületeken is. A technológia sokat fejlődött, mert a kezdeti galvánkötést felváltotta a vákuumforrasztás és lézerhegesztés, ami jelentősen kitolja az élettartamot és gyorsítja a kivitelezést.

A prémiumkategóriás gyémántfúró eszközök széles mérettartományban érhetőek el, így legyen szó kisebb vagy nagyobb lyukak készítéséről, minden igényhez megtalálható a tökéletes változat.