Pécsi Tavaszi Fesztivál Szolgáltatás Gyermekfogászat látogatás élményei

Gyermekfogászat látogatás élményeiHozzáértő gyermekfogászat

A felnőttek már tudják, hogy mitől kell tartani a fogászaton, ezért nem szívesen mennek oda, ha nem muszáj. A gyermekek azonban egész mástól tartanak.

Egy hozzáértő gyermekfogászat felkeresése nagyon fontos az első élmények megszerzésénél, hiszen ez meghatározhatja a gyermek további hozzáállását a fogorvosokhoz és a fogkezelésekhez. Még mielőtt elindulnának a fogászatra, érdemes felkészíteni a kicsiket arra, hogy mi fog történni ott. Akár el is lehet játszani, hogy mit fog kérni és csinálni a fogorvos a rendelőben. Mindemellett természetesen mérvadó az is, hogy valójában miképpen fogják őt fogadni és kezelni. Egy gyermekbarát fogászaton nem egyből neki esnek a kis páciensnek, hanem hagynak neki időt megbarátkozni a hellyel és a fogorvossal.

Ha már egy minimális bizalom kialakult, akkor kérheti tőle a fogász, hogy nyissa ki a száját, nézze meg, mi fáj neki. Az átlagos fogászat és a gyermekfogászat ebben tér el főként egymástól. A beavatkozás után, ha sírt is a kicsi, akkor is kapjon valamilyen jutalmat.