Pécsi Tavaszi Fesztivál Webshop Hogyan különböztethetjük meg a kerékpár típusokat?

Hogyan különböztethetjük meg a kerékpár típusokat?


kerékpár típusok

Előbb vagy utóbb minden bicikliszerelmes életében elérkezik a pillanat, amikor egy új kétkerekűt kell vásárolnia. Valakié teljesen tönkrement, más csak megunta a régit, de olyanok is vannak, akiknek még sohasem volt. Mindenesetre szinte biztos, hogy a fő probléma a kerékpár típusok útvesztője lesz a vásárlóknak.

Hogy Ön sikeresen kikerülje az akadályokat, mindenekelőtt el kell döntenie, hogy miért van szüksége biciklire és mennyit fog rajta tekerni. Közúti versenyeken szeretne részt venni, kerékpáros kirándulásokra tervez indulni, mutatványokat csinálni, nagy sebességgel levágtatni egy hegyről, vagy csak hetente egyszer a boltba menni rajta?

A szerteágazó kerékpár típusok között bármilyen célra megtalálhatja a megfelelő opciót. Manapság a bicikliket általában 4 fő kategóriába sorolják városi, országúti, hegyi és speciális (gyermek, triál, egykerekű, stb). Az összes többi modell ennek a négy csoportnak a kombinációja. A kerékpár típusokat általában a kerék méretének, a lengéscsillapítók számának és fajtájának kombinációja alapján határozzák meg.