Pécsi Tavaszi Fesztivál Szolgáltatás Hogyan tud szép maradni a gyapjú ruha?

Hogyan tud szép maradni a gyapjú ruha?



Gyapjú ruhát is moshat a mosodában

Gyapjú ruhát is moshat a mosodában

Számos olyan anyagú ruhadarab van, amelyikre borzasztóan kell vigyázni a mosást tekintve. Sokan az ilyen jellegű, kényes ruhákat inkább kézzel mossák a biztonság érdekében. A selyem mellett az egyik legkényesebb anyag a gyapjú, mely gyakran veszíthet a puhaságából egy mosás után. Felmerül a kérdés tehát, hogy miként tud szép és bársonyos maradni a gyapjú ruha? Nos, a kézzel való mosás mindenképp egy remek megoldás, de aki nem szeretne ilyennel bajlódni, az válasszon egy olyan mosógépet, amelyik ezt a funkciót garantálni tudja.

A magyar elektronikai áruházakban számtalan olyan csúcstechnológiás gép van, amelyik kimagasló szinten tudja biztosítani ezt a funkciót. Tény, hogy ezek igen sokba kerülnek, azonban mindenképp meg tudják védeni a gyapjú alapú ruhadarabokat. Akik viszont nem akarnak hirtelen ennyi pénzt kiadni csak egy ruha miatt, azok egyértelműen dönthetnek az önkiszolgáló mosoda mellett, ahol a gépek java része rendelkezik olyan megoldással, amely megvédi a kényes ruhákat.

Budapest egyik legkedveltebb önkiszolgáló mosodája, mely a pesti oldalon található, pontosabban a VII. kerület Dohány utcájában, a http://www.mosodabudapest.hu/hu/mosasi-szimbolumok weblapon található meg. A linkre kattintva a laikusok egy rövid kis táblázatból tudhatják meg, hogy mi mit jelent, és mire kell figyelni az adott ruhákat tekintve. Például a teknő vizébe belenyúló kézfej a kézi mosásra utal. Az ilyen modelleket negyven Celsius-fokon kell mosni, természetesen kézzel.

Egyes mosógépekkel is neki lehet kezdeni a mosásnak, de azoknak mindenképp tartalmazniuk kell a gyapjú vagy selyem programot, melyek abszolút nem okoznak nagyobb kárt a ruhadarabban. Kézi mosás esetén mindenképp figyelni kell arra, hogy az adott darab ne csavarodjon és dörzsölődjön, mert az pillanatok alatt tönkreteheti az anyagot. Sok mosoda nincs felszerelve profi gépekkel, azokat messzire el kell kerülni a gyapjúruhákkal. Azonban a http://www.mosodabudapest.hu gépei fel vannak szerelve a speciális programmal, melynek köszönhetően a gyapjú anyag puha és szép marad.