Pécsi Tavaszi Fesztivál Egészség Íme 5 dolog ami miatt félünk mosolyogni

Íme 5 dolog ami miatt félünk mosolyogniEgészséges mosoly

Teljesen hétköznapi és emberi reakció, amit akkor csinálunk, amikor valamilyen pozitív hatás ér bennünket. Az igazi mosoly teljesen természetes és belülről fakad, ráadásul biztos jele a boldogságnak. Rettenetesen rossz érzés, amikor takargatnunk kell a boldogságunkat, amikor nem merünk mosolyogni a szabálytalan fogsorunk miatt. Az emberek nagyon sokat adnak a külsőre és az első benyomást a külsőnk alapján vonják le. Emiatt gyakran nem merünk önfeledten kacagni, amikor valami probléma van a fogainkkal, főleg egy olyan társaságban, ahol mindenkinek tökéletes mosolya van.

A fogsor lehet hiányos, tele fogkővel rajta, kilyukadhat a szuvasodás miatt, rendezetlen különféle okokból és van, aki még a fogszabályzót is szégyelli. Ha nem tennénk kellemetlen megjegyzéseket ezeknek a személyeknek, akkor valószínűleg mindenki bátrabban mosolyogna. Egy őszinte mosoly sokkal többet ér, még akkor is, ha az nem olyan tökéletes.

A Clinident rendelőiben azonban ez is helyrehozható, hogy ezután senkinek se kelljen eltakarnia a száját. A szabálytalan fogsor lehet örökletes, de fakadhat egy gyerekkori szokásból is, mint például a cumizás. Néhány gyereknél ez túl sokáig húzódik el, ami a későbbiekben szabálytalanul álló fogakat eredményez. Valamilyen fizikai trauma is okozhatja a rendellenes fognövekedést.

Az esztétikai oldala ennek a problémának elhanyagolható amellett, hogy milyen szövődményekkel járhat, hogyha elhanyagoljuk a fogaink ápolását. Nem fogjuk megbánni, hogyha megteszünk minden tőlünk telhetőt azért, hogy az ismerőseink közül nekünk legyen a legszebb mosolyunk. A fogszabályzó biztosan segíteni fog. Ez a kezelés egy lassú folyamat, azonban az így elért eredmény felbecsülhetetlen élményt fog nyújtani egy életen keresztül. Természetesen a fogszabályzás végeztével sem szabad elhanyagolnunk a kedvenc fogorvosunk meglátogatását, mert így biztosan megőrizhetjük a fogaink egészségét hosszú évtizedeken keresztül. Szinte bármilyen rendezetlen fogsort helyre lehet hozni, ezért mindenkinek adott a lehetőség.