Pécsi Tavaszi Fesztivál Szolgáltatás Jogosítvány nélkül vezethető elektromos robogó – városi legenda vagy tényleg létezik?

Jogosítvány nélkül vezethető elektromos robogó – városi legenda vagy tényleg létezik?


jogosítvány nélkül vezethető elektromos robogó

A tapasztalat azt mutatja, az elektromos közlekedés egyre nagyobb teret hódít. Ennek szívből örülünk, hiszen a zöld megoldás nemcsak a környezetnek, így a bolygónak, de közvetlenül a pénztárcánknak is jót tesz. Az egyre nagyobb népszerűségük miatt, joggal merül fel a kérdés, miszerint jogosítvány nélkül vezethető elektromos robogó, mint olyan, létezik egyáltalán?

Nos, a tapasztalat azt mutatja, vidéken az idősebb generáció képviselői előszeretettel közlekednek e-járműveken, többé-kevésbé a szükséges dokumentumok hiányában. Bár úgy tűnik, a rendőrség egyelőre szemet huny ezen incidensek fölött, a KRESZ szabályai világosan kimondják, hogy minden jármű, ami önálló gázkarral működik, igényli a jogosítvány meglétét.

Annak hiányában, ezek vezetésével törvényt szegünk. Jogosítvány nélkül vezethető elektromos robogó tehát nincs, az a kereskedő pedig, aki mégis így hirdeti meg az eladni kívánt e-modelleket, akarva-akaratlanul, de félrevezeti a gyanútlan vásárlót. A legtöbb e-motorhoz A1 vagy B jogosítvány megléte szükségeltetik.