Pécsi Tavaszi Fesztivál Webshop Kategóriája élén a Chanel parfüm

Kategóriája élén a Chanel parfüm


Chanel parfüm

A francia divattervező nevének említésekor mindenkinek azonnal két dolog jut az eszébe: a kis fekete ruha és a No.5 illatszer. A divatházak és az illatok évtizedek óta kéz a kézben járnak. Minden márkának és tervezőnek megvan a maga aromakollekciója. De a Chanel parfüm volt az, ami elindította ezt a hagyományt.

Az illatszergyártás világában valódi forradalom ment végbe, amikor a Mademoiselle 1921-ben a kiadta az első Chanel parfümöt. Ez önmagában elég volt ahhoz, hogy az összes többi aroma régimódinak és irrelevánsnak tűnjön. Coco olyan különleges illatot keresett, mint maga a nő, mert szerinte az illat ugyanolyan fontos, mint a ruházat.

Emellett azt is hangoztatta, hogy egy nőnek azokra a testrészekre kell parfümöt permeteznie, ahol szeretné, hogy megcsókolják. A lehetséges helyek listája kiterjedt a combra, a csuklóra, a könyökre, a vállra, a nyakra és a fülek mögötti részre. A Chanel parfümök a XX. század ikonjaivá váltak. A mai napig vezető szerepet játszanak az eladások tekintetében és a maguk nemében páratlannak tekinthetőek.