Pécsi Tavaszi Fesztivál Szolgáltatás Kinek ajánlható a hőszivattyús fűtés?

Kinek ajánlható a hőszivattyús fűtés?Hőszivattyús fűtés

Hőszivattyús fűtés

Sokan megelégelték már a fával történő és a központi fűtést egyaránt, amelyek sok esetben nem nevezhetőek modernnek és valóban hatékonynak. Ezen negatívumokat tudva a hőszivattyús fűtés igazán pozitív megoldásnak számít. Előnyei közé lehet sorolni a takarékos, biztonságos, egyszerű adottságokat. Ez nem más, mint egy olyan berendezés, amelyikre egyre többen váltanak át hazánkban. Az alkalmazás során azonban néhány dologra figyelni kell.

Mindenképp első helyen áll a megfelelő teljesítményű hőszivattyú kiválasztása és az elégséges méretű puffertartály beépítése. Ugyanakkor biztosítani kell a szükséges tömegáramot is ezen két berendezés között, hiszen csakis ekkor garantált a zavartalan működés és az a teljesítmény, amivel mindenki maximálisan meg lehet elégedve.

Nem utolsó sorban a villamosenergia megléte is elengedhetetlen az indító áramhoz. A hőszivattyús fűtés lakossági felhasználásával már sokan tisztában vannak. 300 négyzetméterig alkalmazható, és megállja a helyét 400 négyzetméteres úszómedencék hővel való ellátását tekintve is.