Pécsi Tavaszi Fesztivál Egészség Kinek ajánlott a sörös hajpakolás?

Kinek ajánlott a sörös hajpakolás?Korpás haj kezelése házilag

A gyönyörű hajkorona csak részben függ a genetikai tényezőktől. Sok múlik rajtunk is, főleg ha bőrbetegségek ütik fel a fejüket. Nem feltétlenül szükségesek drága kezelések és samponok, ugyanis korpás haj kezelése házilag is sikeresen bevethető. Persze nem célszerű óvatlanul bármit kipróbálni, mert előfordulhat, hogy többet ártunk magunknak.

Vannak olyan gyógynövények, például a kamilla és a csalán, amelyeknek hatóanyagai kedvezően hatnak a fejbőrre és a hajszálakra, valamint enyhíthetik a gyulladásos bőrbetegségeket. A hajunk állapotát nyilvánvalóan számos tényező befolyásolja. Az egyszerű vitaminhiány mellett, a sok stressz is meglátszik a hajszálak minőségén.

Azért is jó, hogy a korpás haj kezelése házilag is megoldható, mert így hamarabb tudunk megszabadulni tőle. Készíthetünk egyszerű hajpakolásokat, amelyek semmilyen kockázattal nem járnak, mégis jót tesznek és enyhíthetnek a tüneteken. A tojás és a citrom, valamint a joghurt is kiváló alapanyag, amelyek sok vitamint tartalmaznak, ezáltal erősítik a hajat, ráadásul fényesebbé és szebbé teszik.

Amellett, hogy a korpás haj kezelése házilag is sikerülhet, érdemes kipróbálni a sörös hajpakolás módszerét is, amely akkor is ajánlott, ha nincs komolyabb bőrbetegség. Akár hajmosás után is lehet alkalmazni egy sörös hajöblítést, mert kimondottan csillogóvá és selymessé teszi a hajat. A hajunk nagyon érzékeny a változásokra, hamar érzékeli, ha valami nincs rendben a szervezetünkben vagy érzelmi életünkben. Ha a haj töredezetté és fénytelenné válik, akkor jelzi, hogy valamit tenni kell.

A sörös hajpakolás egy ilyen helyzetben egy lépés lehet a megoldás fele. A sör B-vitamin tartalma segíthet a haj regenerálódásában, és ha kiegészítjük ezt A-, illetve E-vitamin tartalmú anyagokkal, akkor teljesen újjászületnek hajszálaink. A házi praktikák bevetése nem jelent nagy befektetést, valamint nem igényelnek sok időt sem, ezért bárki megteheti. Fontos, hogy odafigyeljünk magunkra és törődjünk a tünetekkel, hogy megelőzzük a súlyosabb betegségeket. A sörös hajpakolás az egyik módja ennek.