Pécsi Tavaszi Fesztivál Webshop Kiváló minőségű bőr nyaklánc

Kiváló minőségű bőr nyakláncBőr nyaklánc

Bőr nyaklánc

A középkorban a nemesfém megmunkálását nagyon kevesen ismerték olyan szinten, hogy ékszereket készítsenek, ezért kivételesen ritkák és drágák voltak. Ha ehhez hozzáadjuk a nemesfém árát is, akkor érthető, hogy csak a főnemesek, királyi sarjak birtokolhatták ezeket.

Azonban nem kell azt hinni, hogy a köznép és polgárság nem hordott ékszereket. Erre a rétegre a különböző rézötvözetekből készült karperec, gyűrű, bőr nyaklánc, féldrágakövekből készült függők voltak jellemzőek.

A nők korosztálytól, nemzeti hovatartozásuktól függetlenül szerették és szeretik kimutatni szépségüket. Egyes közösségekben az ékszer mutatja meg a kasztbeli hovatartozást is. A bőr nyaklánc végén általában egy érme, kristály található, melynek szimbolikus jelentése is lehet. A bőr megmunkálása az idők során rengeteget finomult, a mai technológiák segítségével hihetetlen minőségű bőrmunkákat tudnak létrehozni. A mai bőr nyakláncokat a nemes hölgyek is szívesen hordanák, hiszen minőségben vetekednek a nemesfémből készült ékszerekkel.