Pécsi Tavaszi Fesztivál Egyéb Könnyen beépíthető tetősík ablak

Könnyen beépíthető tetősík ablak


Tetősík ablak

Tetősík ablak

Tetősík ablak

Egy ház tervezésénél, már az első pillanatokban gondolni kell a világos lakrészek kialakítására. A tervezők mindig elmondják a hasznos tudnivalókat. A tetőterek kialakításával idő és az építkezési anyagok mennyisége is megspórolható.

Ezen lakrészek elengedhetetlen kelléke a tetősík ablak, ami könnyen beépíthető. Két típusa említhető meg, a fa és a műanyag szerkezetű. A faszerkezet hibátlan, jól megmunkált, gombavédő alapozóval és átlátszó az UV sugárzásnak ellenálló lakkal van kezelve. A zár és a kilincs lehetőség szerint az ablak alsó és felső részére egyaránt felszerelhető. Részszellőző technikával rendelkezik, így biztosítva van az optimális szellőztetési lehetőség zárt állapotában is.

A műanyagból készült változatának szárnykeretét PVC anyagból állítják elő, az ablaktokot viszont PVC és fa párosításából, itt a kilincset már a felső részére helyezik. Ugyancsak jelen van a részszellőző technika, mint a fából készült változatánál. A tetősík ablak többrétegű üvegezéssel készül, ami tetszés szerint kiválasztható.