Pécsi Tavaszi Fesztivál Pécs Lassan hagyománnyá válik a Pécsi Tavaszi Fesztivál

Lassan hagyománnyá válik a Pécsi Tavaszi Fesztivál

Pécs

Pécs

A Pécsi Tavaszi Fesztivál története 1998-ra vezethető vissza, amikor a Budapesti Tavaszi Fesztivált egy vidéki helyszínen is látni szerették volna. Egyértelmű, hogy a siker nem maradt el és az első alkalommal még a kisebb programokkal megrendezett fesztivál, évről-évre színesebb repertoárral várja az érdeklődőket. A programok összeállítása során, a legfontosabb feladat az európai kultúra bemutatása, de emellett jelentős szerepet kapnak a magyar értékek megjelenítése is.

A rendszerint márciusban megrendezett eseménysorozat segít a pécsi közönségnek bepillantást nyerni a komolyzene, színház, irodalom berkeibe. A közönség érdeklődése sem marad el, hiszen az utóbbi években minden rendezvény teltházas volt, így nem is kérdés, hogy érdemes a Pécsi Tavaszi Fesztivál megszervezésébe ekkora energiát fektetni. Lélegzetelállító kiállítások, zenei programok, amelyek talán a legnagyobb népszerűségnek örvendenek és emellett természetesen a populáris, valamint a kortárs kultúra szerelmesei is megtalálják a számukra lenyűgöző programokat. A szervezők nyilatkozataiból kiderül, hogy nagyságrenddel kevesebb költségvetésből kell gazdálkodni a vidéki fesztiválok szervezőinek, mint a fővárosban, de ez mégsem jelenti azt, hogy a programok ne lennének színvonalasak.

Különleges produkciók, talán ismeretlennek mondható előadóktól és emellett a legnagyobb nevek sem maradhatnak el egy évben sem, akiket nem is kell bemutatni a nagyérdeműnek. Pécsi Tavaszi Fesztivál, amely igazi iránymutatóként szolgál a fiataloknak, hiszen csodásan terelgeti az érdeklődőket a minőségi szórakozás felé.