Pécsi Tavaszi Fesztivál Webshop Lényeges szereppel bír a mélyalapozó

Lényeges szereppel bír a mélyalapozó


mélyalapozó

A mélyalapozó egy elengedhetetlen alapanyag, ami a különféle felületeket készíti elő a festéshez vagy más dekoratív bevonathoz. Elsődleges célja, hogy stabil és egységes alapot biztosítson, növelve ezzel a fedőréteg tapadását és tartósságát. A mélyalapozó különösen fontos olyan felületeken, ahol porózus, krétás vagy porló anyagok találhatók, mint például gipszkarton, vakolat, beton vagy tégla.

A mélyalapozó alkalmazása előtt biztosítani kell, hogy a felület tiszta, száraz és mentes legyen mindenféle szennyeződéstől. Ezt követően a mélyalapozót általában hengerekkel, ecsettel vagy permetezővel viszik fel a falra. A termék különleges összetevői mélyen behatolnak az alapfelület pórusaiba, megkötik a laza részecskéket és erősítik a fal szerkezetét.

Ennek köszönhetően a később felvitt festék vagy tapéta egyenletesebben és szebben terül el. Az alapozók széles választéka elérhető a piacon, különböző típusú felületekhez és speciális igényekhez igazítva. Vannak univerzális készítmények, amik szinte minden felületen alkalmazhatók, és speciális termékek, amelyeket kifejezetten egy-egy anyagtípushoz fejlesztettek ki.