Pécsi Tavaszi Fesztivál Webshop A mandulafa ültetése sem okozhat problémát

A mandulafa ültetése sem okozhat problémátMandulafa ültetése

Az extravagáns mandulafa nem hiányozhat egyik kertből sem, egzotikus és finom termést hozó színfoltja lesz a ház környékének.

A mandulafa ültetése nem ördöngösség, mindössze oda kell figyelni néhány részletre. A gyökérzóna kiemelt szerepet kap, valamint a növekedési erélyének növelése is. A metszőolló segítségével redukálni kell a gyökereket, de fontos, hogy minél több gyökeret tartsunk meg. A mandulafa ültetése során a talaj kezelésére is nagy hangsúlyt kell fektetni, ezért ha túl agyagos, vagy túl homokos, akkor speciális földkeverékkel kell feljavítani.

A szerves trágya alkalmazása kifejezetten jót tesz a csemeték növekedésének. A fa elhelyezése és beállítása során vigyázzunk arra, hogy a fa minél egyenesebben álljon. A mandulafa ültetésének utolsó, ám szintén nagyon lényeges lépése, a beiszapoló öntözés. Mivel a frissen ültetett csemetének a megfelelő fejlődéshez sok vízre van szüksége, soha ne felejtsük el az öntözést! Természetesen a különleges mandulafa is megvásárolható a megyeriszabolcskerteszete.hu webáruházból.