Pécsi Tavaszi Fesztivál Szolgáltatás Megújuló energiaforrást hasznosít az energiatárolós napelem rendszer

Megújuló energiaforrást hasznosít az energiatárolós napelem rendszer


energiatárolós napelem rendszer

A energiatárolós napelem rendszer tulajdonosok számos előnyben részesülhetnek. Ilyen a csökkentett villanyszámla, az alacsonyabb szén-dioxid kibocsátás és a potenciálisan magasabb ingatlan értéke. Ezek az előnyök általában a napelem rendszer kiépítésének költségével jár és a nyereség nagysága házanként nagyon eltérő lehet.

A Föld felszínére érkező 1,5 órás napfény ereje 1 évnyi globális energiafogyasztásnak felel meg. De ahhoz, hogy ezt az energiát hasznosítani tudjuk, elektromossággá kell alakítani. Az otthoni napelem rendszer a Nap energiáját felhasználva elektromos töltéseket hoz létre, ezek mozognak, így áramot termelnek.

A napelemek gyakran szilíciumból készült fotovoltaikus cellákat tartalmaznak, amik nagyobb modulokba vannak csoportosítva. Amikor a napfény kölcsönhatásba lép ezekkel a cellákkal, az elektronok mozgásba lendülnek és áramot bocsátanak ki. Az egyéb elemek pedig segítenek a villamos energiát hasznosítani és szabályozni.

A napelem rendszer, más energiaforrásokkal összehasonlítva, számos környezeti előnnyel járhat. A napenergia megújuló energiaforrás, ami azt jelenti, hogy nem használható el. Ezzel szemben, a fosszilis tüzelőanyagok készlete véges és ahogy a kínálat csökken, az árak jelentősen emelkedhetnek.

A napenergia termelés csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását és a más energiaforrásokkal kapcsolatos különböző szennyező anyagok termelését. Ráadásul a legtöbb környezetben, aszályok, hőhullámok és egyéb, a hagyományos villamosenergia hálózatokat megterhelő körülmények között is működnek.

Energiatárolós napelem rendszer és minden, amit tudni kell róla

Az energiatárolós napelem rendszer a legtöbbet hozza ki a Nap energiájából, illetve költségmegtakarítást, hatékonyabb energiahálózatokat és kevesebb fosszilis tüzelőanyag kibocsátást eredményezhet. Ha a villamos energiát nem tárolják, akkor azt abban a pillanatban kell felhasználni, amikor keletkezik. Az energiatárolós napelem rendszer lehetővé teszi a többlettermelés tárolását.

Ami a megújuló energiát illeti, a többletenergia tárolása képes megoldani, hogy akkor is égjen a villany, amikor a Nap lemegy vagy a szél eláll. Egyszerűen fogalmazva, az energiatárolós napelem rendszerben az energiatároló feltöltődik, amikor a termelés magas, a kereslet pedig alacsony, majd felszabadul, amikor a termelés csökken, a kereslet pedig nő.

Még a leglelkesebb napenergia rajongók is egyetértenek abban, hogy a napelemeknek van egy korlátjuk. Csak akkor termelnek áramot, ha süt a Nap. Az energiafelhasználás csúcsidőszaka azonban általában az esti órákra esik, ami egybeesik a csökkent napenergia termeléssel és kereslet-kínálati problémát okoz.

A helyzet az, hogy a napelemek gyakran több mint elegendő energiát termelnek azokban az alacsonyabb igénybevételű órákban, amikor a Nap süt, hogy a fogyasztók későbbi csúcsigényét kielégítsék. Ez azt jelenti, hogy a hatékony energiatárolós napelem rendszer rengeteg lehetőséget kínál a lakástulajdonosoknak és a vállalkozásoknak egyaránt.

Az energiahálózat, az erdőtüzektől kezdve a súlyos időjárási viszonyokig, mindenféle zavarok és kiesések miatt sérülékeny. A napenergia tárolása viszont védőburkot hoz létre a zavaró események idején azáltal, hogy decentralizálja, honnan nyerjük az energiát.