Pécsi Tavaszi Fesztivál Egészség Melyek a D-vitamin túladagolás tünetei?

Melyek a D-vitamin túladagolás tünetei?


D-vitamin túladagolás

Bizonyított, hogy a nagymennyiségben bevitt vitamin nincs jó hatással a szervezetre. A D-vitamin túladagolás könnyedén előfordulhat, ugyanis napi szinten 4000 NE a megszabott határérték. Napozással szerencsére nem lehet túladagolni, azonban az ételeken és a különböző vitaminokon keresztül könnyedén történhet mérgezés. A leggyakoribb tünetei a D-vitamin túladagolásnak a következők: zavartság, gyengeség, szomjúságérzet, vizelési inger.

Amennyiben ezek nem lennének elegendőek, tapasztalható még izomgyengeség, émelygés, étvágytalanság, fejfájás, székrekedés, de akár hányás is. Természetesen szükséges bevinni egy adott mennyiséget napi szinten, azonban utána kell járni, hogy mekkora a megfelelő mérték. Manapság az étrend-kiegészítőket már divatból is szedik, amolyan csodaszerként, ami hozzájárul az egészséges életmódhoz. Nos, a D-vitamin túladagolás könnyedén elérhető emiatt, így nemcsak előnye nem lesz a vitaminoknak, hanem komoly egészségügyi gondok támadhatnak.

Ha szívesen megtudna többet ezekről, akkor látogasson el az osimagnezium.hu weboldalra! Itt díjmentesen letöltheti a tudásanyagot, amit böngészhet a szabadidejében. Lényeges információkat szerezhet a pajzsmirigy alulműködés tüneteiről. Sajnos temérdek embert érint ez a probléma, azonban megfelelő diétával ugyanúgy élhetnek teljes életet. Vannak bizonyos élelmiszerek, amelyek teljes mértékben ki vannak zárva alulműködő pajzsmirigy esetén. Ilyen mondjuk az alkohol, a kávé, a cukor, a glutén vagy a zsíros ételek.

Ezek a pajzsmirigy alulműködés során meggátolják a felírt gyógyszerek felszívódását. Ennek következtében pedig nem érhető el látható eredmény, valamint könnyedén hízásnak indulhat, a kedvtelenségről és a depresszióról pedig ne is beszéljünk. Szerencsére, egy kis odafigyeléssel és változatos étrenddel csodákat lehet elérni a pajzsmirigy alulműködés során. Mindig érdemes kikérni a szakorvos véleményét, esetleg hasznos tudásanyagból informálódni. Csak így érheti el az egészséges, teljes életet, amikor jól érzi magát a bőrében.