Pécsi Tavaszi Fesztivál Egészség Melyek a kontaminált vékonybél szindróma tünetei?

Melyek a kontaminált vékonybél szindróma tünetei?


kontaminált vékonybél szindróma

Az emésztőrendszeri panaszok gyakran a baktériumok túlzott elszaporodása miatt jelentkeznek, amikor a bélflóra természetes egyensúlya felborul. A kontaminált vékonybél szindróma erős alhasi görcsöket, puffadást, fokozott gázképződést, székrekedést vagy hasmenést okozhat. Az immunrendszer legyengülését is előidézheti, ami miatt a szervezet a vírusos megbetegedésekkel szemben nem fogja tudja kellően felvenni a harcot.

Nem ritkán tapasztalható hirtelen súlyvesztés. A hosszan fennálló kezeletlen állapot a B12-vitamin hiányához vezethet, így a betegeknél vérszegénység léphet fel. A kontaminált vékonybél szindróma diagnosztizálása vérvételi, széklet, fizikális és képalkotó vizsgálatokkal történik.

Ezeken kívül, a hidrogén kilégzési tesztre is sor kerül. Amikor valami nincs rendben a szervezet jelzést ad, amire mindenképp kellő figyelmet kell fordítani. Az IBS betegség ötből egy felnőttet érint, szóval igencsak gyakori. A kialakulásáért olyan tényezők lehetnek felelősek, mint az állandó stressz, a helytelen táplálkozás, a pszichológiai tényezők, valamint a mozgásszegény életforma. Ha időben derül ki, akkor diétával és a stressz csökkentéssel eredményesen kezelhető.

A rendszeres folyadékbevitelről sem szabad megfeledkezni. A koffeintartalmú, az alkoholos és a szénsavas italok fogyasztása viszont egyáltalán nem ajánlott! Az IBS betegség súlyosabb fázisa azonban már komolyabb odafigyelést igényel. Ebben az esetben az életmódváltás önmagában nem elegendő, így különböző gyógyszereket ír elő a szakorvos.

A tünetei alapján nagyon könnyen összekeverhető más problémákkal. Az irritábilis bél szindróma hátterében nem szervi rendellenesség áll. Az érintetteket leggyakrabban puffadás, görcsös hasi fájdalom és egyéb emésztési gond kínozza. Nem ritkán társul fáradékonyság, depresszió, illetve álmatlanság a kialakult problémák mellé. A fájdalomküszöb jelentősen lecsökken, így a betegeknél a bélmozgások is nehézségeket okozhatnak.

Irritábilis bél szindróma esetén a vastagbélből a vékonyba kerülnek azok a baktériumok, amelyeknek semmi keresnivalójuk sincs ott. Ebben az esetben a bélflóra egyensúlya felborulhat, ami még több baj forrása lehet. A terápia csak a jelek alapján határozható meg, hiszen az orvosok még ma sem tudják azt, hogy pontosan mitől is alakul ki.

Különféle bőrproblémákkal napjainkban rengetegen küzdenek. Az ekcéma krém igénybevételével hatékonyan kezelhető. Minden apró jelre érdemes kellő figyelmet fordítani annak érdekében, hogy ne terjedjen át más területre. A bőr kiszárad, aminek eredményeképpen hámlás, érdesség, illetve állandó viszketés tapasztalható. Sokaknál apró piros hólyagok jelennek meg, amelyek egyrészt csúnyák, másrészt pedig fájdalmakat okoznak.

Az ekcéma krém időben való használatával sokat tehet a bőréért. A gyógyszertárakban kapható készítmények számtalan formában vannak jelen, ami azt jelenti, hogy lehetnek vény nélküliek és vénykötelesek. Ezek hatóanyagok tekintetében is eltérnek egymástól. Minél hamarabb derül fény a problémára, annál hatékonyabb és egyszerűbb lesz a kezelése.