Pécsi Tavaszi Fesztivál Vásárlás Miért fontos tényező a talaj pH?

Miért fontos tényező a talaj pH?


talaj pH

A pH értékről bizonyára már mindenki hallott, hiszen meghatározó eleme a talajnak, víznek, stb. A talaj pH az egyik legfontosabb tényezője például a növények egészségének. A pH-érték arra utal, hogy a talaj lúgos vagy savas kémhatású és az egészséges fejlődés fontos eleme.

Ezt az értéket olyan tényezők befolyásolhatják, mint az éghajlat, időjárás, növények, az öntözéshez használt víz és nem utolsósorban maga a talajtípus. Ezt manapság már modern eszközökkel lehet megbízhatóan mérni. A talaj pH mérése azért fontos, mivel ezzel kiválasztható, hogy az adott típus esetében melyek a legideálisabb növényfajták, ugyanakkor előfordulhat, hogy olyan adott anyagok használatára van szükség, mint például a műtrágya.

Szintén a precíz méréssel az is meghatározható, hogy ezekből mekkora mennyiség szükséges. Az adwa.hu webáruházban többféle pH mérő is megtalálható. A talaj pH precíz meghatározására a laboratóriumi műszerek a legalkalmasabbak. Ezek nagy tudású, precíziós műszerek és megfelelnek a GLP követelményeknek.