Pécsi Tavaszi Fesztivál Építkezés Mire képes a passzív házas ablak?

Mire képes a passzív házas ablak?


passzív házas ablak

passzív házas ablak

Passzív házas ablak

A modern kor, amiben élünk, kiváló lehetőségeket kínál arra, hogy a technikai fejlesztések révén megkönnyítsük a mindennapjainkat. A kényelem magas szintje érhető el minimális befektetések során, aminek eredményeképpen teljes boldogságban élhetünk és élvezhetjük a munkánk gyümölcsét. A takarékosság szintén egy fontos tényező, amit elérhetünk a passzív házas ablak alkalmazásával.

Lássuk, hogy pontosan miről van szó! A mérsékelt égöv egyik sajátos tulajdonsága, hogy az év főként 2 részre osztható. Adott a hűvös és a melegebb időszak, ami évszak szerint 4 részre csoportosítható. A passzív házas ablak lényege, hogy még a minimális szórt fényt is hasznosítani tudja, ami ősszel és télen éri az ingatlant.

Az elv ugyanúgy működik, akárcsak az üvegházak esetében. A fotonok belépnek, leadják az energiáikat és ezzel felmelegítik a teret. A passzív házas ablak ezen képességét kihasználva, jóformán teljes egészében megoldható az otthon fűtése. Az energiamérlege az ilyen ingatlanoknak nagyon csekély, akárcsak a környezeti terhelésük. Óvjuk környezetünket és takarítsunk meg jelentős költségeket a passzív házas ablak képességeinek kihasználásával!