Pécsi Tavaszi Fesztivál Építkezés Mire szolgál az automata légtelenítő szelep?

Mire szolgál az automata légtelenítő szelep?


automata légtelenítő szelep

A kényelem megteremtéséhez minden ingatlanban szükség van megfelelő fűtési hálózat kiépítésére. Ezek többnyire központi rendszerek, amiknél a hőforrás külön található, miközben a fűtőtestek az adott helyiségekben, amiket csővezetékek kötnek össze. Az automata légtelenítő szelep kulcsfontosságú része a hálózatnak. Megesik ugyanis, hogy a vezetékekben levegőbuborékok alakulnak ki.

Ezek azt eredményezik, hogy a folyadék, vagyis a fűtőközeg képtelen jól áramolni. A melegítés egyenetlenné válik. Ez ugyanúgy előfordul padló- és radiátoros fűtés során. Az automata légtelenítő szelep feladata, hogy a gyakran bekerülő gázokat kiengedje. A legtöbb radiátor manuálisan is légteleníthető, de ez több időt és hozzáértést követel. Az automata légtelenítő szelep szinte észrevétlenül teszi a dolgát, ezzel növelve a hatásfokot.

Mire szolgál a keringető szivattyú?

A rendszer másik nélkülözhetetlen eleme a keringető szivattyú. Ennek a terméknek a feladata, hogy egyenletes áramlást biztosítson a folyadéknak. A többnyire centrifugál elven működő berendezések jelentős teljesítményre képesek és mindezt alacsony energiafelhasználás mellett. A fűtőközeg áramoltatásával optimalizálható a hatásfok. A keringető szivattyú többféle típusa elérhető a kereskedelemben.

Az újabb változatok alacsonyabb karbantartási igénnyel és energiafelhasználás mellett, sok éven át ellátják a funkciójukat. A keringető szivattyú bekötése viszonylag egyszerű feladat, mert a bemeneti és a kimeneti nyílás ugyanabban a síkban található, de jobb szakemberre bízni ezt a műveletet, a későbbi meghibásodások megelőzése érdekében.